Audi lanseaza Q1

audi-steppenwolf-concept-4-650x360Audi planuieste sa profite de succesul pe care il are segmentul B in Europa si vrea sa lanseze modelul Q1, potrivit revistei nemtesti, AutoBild.

Daca va fi construit, Q1 va fi lansat in 2016 si ar fi primul model premium din acest segment. Mercedes-Benz lucreaza la un SUV subcompact, care ar putea merge la vanzare in 2018, numit Clasa X. Un purtator de cuvant Audi a declarat pentru Automotive News Europe ca producatorul nu va comenta zvonurile.

Producatorii auto din Europa lanseaza SUV-uri subcompacte pentru a-si valorifica si mai mult popularitatea in crestere. Cele mai recente lansari sunt Opel Mokka, Renault Captur si Peugeot 2008. VW planuieste sa se alature acestui segment cu modelul Taigun.

AutoBild a mai mentionat ca modelul Q1 va fi vandut in Europa la pretul de aproximativ 20,000 de euro. Acesta va reprezenta cea mai mica versiune din gama Q, care mai include si modelele Q7, Q5 si Q3. Modelul va fi bazat pe Volkswagen Polo si va avea motoare de la hatchback-ul Audi A1.

In ciuda caracteristicilor off-road, care includ o garda la sol mai mare, Q1 nu va avea tractiune integrala, conform AutoBild. In plus, este in plan si o versiune hibrida a lui Q1, care urmeaza sa fie lansata in 2018. Modelul hibrid va fi propulsat de un motor pe benzina de 1.2litri, cuplat la un motor electric.

Comments

No comments yet. Why don’t you start the discussion?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.