BMW electric, nou-nouț, la 3.100 de euro. Singura hibă: are doar două roți

bmw_logo_06100400BMW are o tradiţie de peste 60 de ani în fabricarea şi designul de biciclete care valorifică şi experienţa de peste 90 de ani ca producător de motociclete premium.

Propulsată cu susţinerea unui motor electric, BMW Cruise E-bike este un nou pas în direcţia mobilităţii urbane cu emisii zero. Bicicleta beneficiază de componente de cea mai bună calitate de la parteneri de marcă şi de un design elegant care poartă marca Designworks USA.

BMW Crusie E-bike îşi marchează debutul oficial în cadrul evenimentului „Iubim2Roţi” de pe 24 mai din Bucureşti care anunţă o paradă record de biciclete şi motociclete. Proiectul de duminică promovează mersul pe două roţi ca alternativă pentru aglomeraţiile urbane şi îşi propune să atragă atenţia asupra problemelor de siguranţă rutieră pe care acestea le implică.

Noua bicicletă electrică BMW devine astfel disponibilă pentru comenzi la toate reprezentanţele oficiale ale mărcii, dealeri sau centre de service pentru un preţ de 2.500 Euro fără TVA. “Am dorit să contribuim la construirea unei alternative pentru mobilitatea urbană. Şi cu BMW Cruise E-bike punem acest concept într-o lumină atractivă,” explică Evgueni Maslov, Senior Designer Designworks USA. BMW Cruise E-bike este vehiculul ideal pentru oraşe. Motorul puternic Bosh de 250w susţine deplasarea până la viteze de 25 km/h. “Nimeni nu doreşte să ajungă la o întâlnire epuizat după ce a pedalat 10km. Astfel, BMW Cruise E-bike, cu susţinerea motorului electric este perfectă,” continuă Maslov.

Sistemul de propulsie electric al bicicletei se adaptează la ritmul şi forţa de pedalare, oferind nivelul optim de asistenţă pentru orice tip de suprafaţă. Propulsorul porneşte automat, oferind un impuls la fiecare mişcare a pedalelor. Senzorii măsoară cu precizie viteza, frecvenţa de pedalare şi cuplul de 1000 de ori pe secundă, calculând astfel nivelul optim de asistenţă necesar. Motorul Bosh amplasat central, în zona foii, poate amplifica puterea transmisă prin pedalare cu până la 225%.

Un computer amplasat pe ghidon afişează informaţii precum autonomie (evaluată constant), viteză, distanţă parcursă şi permite reglarea nivelului electric de asistenţă în patru nivele: TURBO, SPORT, TOUR şi ECO. Cu o capacitate de 400 Wh, acumulatorul asigură o autonomie în condiţii reale de până la 100 km şi una maximă de peste 200 km. Necesită 3,5 ore pentru încărcare completă, în timp ce în 90 de minute de încărcare asigură un nivel de 50%. Bateria poate fi detaşată cu uşurinţă, utilizând un sistem cu cheie, şi permite astfel încărcarea facilă fără a fi nevoie ca bicicleta să fie poziţionată lângă sursa de curent.

Alături de un sistem sofisticat electric de la Bosh de cea mai nouă generaţie, BMW Cruise E-Bike dispune de componente de cea mai bună calitate. Cadrul din aluminiu, care beneficiază de lunga tradiţie a mărcii în construirea vehiculelor pe două roţi, asigură menţinerea greutăţii totale la 22 kg. Bicicleta este echipată cu frâne pe discuri Shimano BR-M395 180mm, furcă faţă SR Suntour NEX MLO, schimbător Shimano Deore cu 10 pinioane, jante Rodi, Airline Plus 4 şi anvelope Continental CruiseCONTACT cu inserţii de Kevlar şi Safety System pentru evitarea penelor.

Comments

No comments yet. Why don’t you start the discussion?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.