Ce trebuie sa stii atunci cand vrei sa vinzi o masina

New-and-used-car-dealer-001Din moment ce piata automobilelor a devenit foarte complicata, aparand o multime de noi brand-uri de masini, este mult mai probabil ca un cumparator neexperimentat sa devina confuz atunci cand vine vorba despre achizitionarea unui autoturism. Din moment ce stim ca piata masinilor second-hand se afla intr-o “inflorire” continua, ar trebui sa stii cateva lucruri atunci cand te intereseaza sa cumperi sau sa vinzi o masina. In acest articol ma voi ocupa doar despre lucrurile pe care trebuie sa le stii atunci cand vrei sa vinzi o masina.

Studiaza piata.Unul dintre cele mai importante lucruri pe care trebuie sa le iei in calcul atunci cand iti doresti sa-ti vinzi o masina, este sa cercetezi piata. Loveste acolo unde cererea fata de tipul tau de masina este cea mai mare, iar oferta este limitata. In acest fel vei obtine un pret foarte bun pe masina ta.

Curata si repara masina. Acesta este probabil un lucru de la sine inteles, insa, in ciuda acestui fapt, multi vanzatori de masini nu inteleg pe deplin importanta unei masini curate si reparate. O multime de oameni ies la piata cu masina lor, iar pe langa faptul ca aceasta se afla intr-o stare deplorabila, mai are si un pret exagerat de ridicat. Intelege importanta impactului pozitiv pe care o masina curata si in stare buna de functionare il are asupra cumparatorilor. De asemenea, o masina intr-o stare execrabila va avea un impact extrem de negativ in ochii cumparatorului, iar tu, ca vanzator, vei ajunge sa pierzi foarte mult la pret din cauza acestui fapt.

Pregateste toate documentele. Daca tii toate actele masinii la indemana, nu vei avea de pierdut niciodata. Fa contrariul si vei vedea cum vei avea foarte mult de suferit, cumparatorul putand chiar sa creada ca masina este furata. Implicit, afacerea in care ti-ai pus atat de multa incredere, va cadea.

Comments

No comments yet. Why don’t you start the discussion?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.