Cum ne ferim de hoții de mașini?

Cum ne ferim de hoții de mașini?

Anual, în România sunt furate peste 2.000 de autovehicule. Rapoartele relevă faptul că alte zeci de mii de automobile sunt avariate sau jefuite în fiecare an. În mod paradoxal este faptul că cele mai multe mașini jefuite sunt cele cu valoare scăzută, hoții alegând vehicule vechi, autohtone, care sunt foarte ușor de dezmembrat și revândute pe piese. Statisticile ilustrează faptul că, în București, au fost jefuite peste 1500 de autovehicule, dintre care aproximativ 25% au fost recuperate. De asemenea, este de remarcat faptul că nu există cartiere sau zone în care este predominant acest fenomen, astfel grupările de acest tip se extind pe zi ce trece, iar majoritatea făptașilor nu locuiesc în Capitală și acționează oriunde. Echipa de Tractari Auto Bucuresti Sector 4, RomTractari, vă pune la dispoziție următoarele sfaturi pentru ca dumneavoastră să vă diminuați riscul de a deveni victima hoților de automobile.

Întotdeauna țineți ușile blocate în timp ce vă aflăți la volan. Chiar dacă pare greu de crezut, este foarte ușor că un hoț să vă pătrundă în autovehicul, în momentul în care vă aflați în trafic. Asigurați-vă că toate bunurile de valoare se află în torpedou sau în spațiile de depozitare din partea superioară a mașinii, pentru a preveni un eventual jaf. Mulți atacatori acționează în trafic, în momentul în care așteptați la semafor, așa că evitați să dețineți lucruri de valoare la vedere. Noaptea sunt realizate cele mai numeroase furturi astfel, chiar dacă parcati mașina într-un loc pe care dumneavoastră îl considerați sigur, este important să ascundeți toate lucrurile de valoare sau să le luați cu dumneavoastră acasă. Noi vă recomandăm să alegeți o parcare mai aglomerată în locul uneia izolate.

Dacă te afli în situația nefericită în care un atacator încearcă să vă fure vehiculul în momentul în care vă aflăți în interiorul acestuia, singurul lucru pe care puteți să îl faceți este să apăsăți claxonul, să porniți avariile și farurile, pentru a putea atrage atenția. În situația nefericită în care jefuitorul este violent, atunci noi îți recomandăm să încerci să părăsești locul cât mai repede, iar în cel mai rău caz să îi predai cheile.

Blochează întotdeauna ușile automobilului, indiferent de durata de timp în care sunteți plecat. Toate geamurile trebuie să fie închise, iar alarma trebuie să fie pornită. În situația în care vehiculul nu are inclus un sistem de alarmă, atunci este momentul să vă achiziționați unul și să apelați doar la companii de specialitate, care știu să vă ofere doar cele mai bune și potrivite echipamente.

Acum că știți cum puteți să vă feriți de potențialii hoți, este necesar să înțelegem și cum acționează aceștia. Întrucât sezonul estival încă nu s-a terminat, echipa de Tractari Auto Bucuresti Sector 4, RomTractari, vă prezintă două dintre cele mai întâlnite metode pe care jefuitorii le folosesc pe litoral.

În primul caz vorbim despre cea mai răspândită metodă: geamul spart. Prima zi în care ajungem la mare este și cea în care putem fi atacați de către hoți astfel, aceștia așteaptă turiștii nerăbdători, care au ales să petreacă minute bune pe plajă până să se cazeze, lăsând la vedere genți și alte obiecte importante, în mașină, lângă faleză. Turiștii își iau din mașină toate cele necesare și nu se mai gândesc la riscul la care se supun în momentul în care încep să se echipeze în văzul lumii. Falezele aglomerate, pline de mașini parcate sunt cele mai vânate de către jefuitori, aceștia știind exact unde se află proprietarii și cât timp vor petrece plecați. Este necesar ca o singură persoană să vă urmărească și să se uite în portbagajul dumneavoastră, în timp ce căutați prosoape și loțiuni de plajă, pentru a fi următoarea sa victimă. Noi vă sfătuim ca primul lucru pe care să îl faceți în momentul în care ați ajuns la destinație este să vă cazați și să depozitați, într-un loc sigur, toate lucrurile pe care le-ați adus cu dumneavoastră. Durează aproximativ 10 secunde ca cineva să vă spargă geamul și să vă lase cu pagube de sute de lei, deci este necesar să vă luați toate precauțiile înainte de a părăsi mașina.

A două modalitate de jefuire se aplică în special persoanelor singure. Din diverse motive, o multitudine de persoane aleg să meargă singure pe litoralul românesc. Fie că doresc să își petreacă concediul singuri sau se întâlnesc cu grupul de prieteni direct la plajă. Majoritatea infracțiunilor li se întâmplă persoanelor vulnerabile, singure. Grupuri de câte doi patrulează pe stradă, la o distanță mică între ei. Primul analizează valoarea bunurilor și îl anunță pe al doilea dacă există o țintă bună. Cel din urmă deschide portiera și sustrage bunul chiar în momentul în care conducătorul auto se află la volan, fie el oprit sau la semafor. Această modalitate folosită de hoți este una dintre cele mai răspândite și nu numai pe litoral de aceea este necesar să nu uitați să blocați ușile de fiecare dată când urcați și coborâți în automobil.

Acestea fiind spuse, echipajul de Tractari Auto Bucuresti Sector 4, RomTractari, vă pus la dispoziție informații esențiale pentru ca dumneavoastră să nu fiți pus într-o situație neplăcută și totodata să știți cum să vă apărați de hoții de mașini.

Comments

No comments yet. Why don’t you start the discussion?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.