Cum sa faci un test drive corect

how-to-test-drive-a-car-photo-278145-s-429x262Esti pe cale sa-ti cumperi o masina second hand? Nu uita sa tii neaparat sa o scoti la un test drive mai intai. Daca ai obtinut permisiunea unui test drive, atunci trebuie sa stii anumite lucruri. In acest articol vom vorbi despre ceea ce trebuie sa stii atunci cand vine vorba sa scoti o masina la un test drive.

In primul rand, inainte sa testezi o masina pe care urmeaza sa o cumperi, documenteaza-te in legatura cu respectivul model. Internetul este o sursa sigura si de incredere atunci cand vine vorba despre masini, facilitatile, modul de conducere al acestora, cat si dezavantajele unui anumit model.

Asadar, asigura-te ca stii cat mai multe lucruri legate de o anumita masina si care ar fi pretentiile acesteia. Doar asa poti sa stii la ce sa te astepti de la o masina si unde trebuie sa tintesti atunci cand vine vorba despre un test drive. In continuare vom vorbi despre cativa factori pe care trebuie sa-i iei in calcul atunci cand esti in mijlocul unui test drive.

  • In primul rand, nu te grabi. Incearca sa-ti imaginezi ca te afli cu masina in traficul de zi cu zi, aglomerat si plin de neprevazuturi. Ai rabdare sa folosesti toate facilitatile masinii si sa urmaresti fiecare reactie a acesteia in diverse situatii.
  • Asigura-te ca masina se parcheaza usor. Gradul de dificultate al parcarii este un factor foarte important atunci cand vine vorba despre achizitionarea unei masini second hand. Analizeaza acest aspect legat de masina pe care urmeaza sa o cumperi si acorda-i o nota.
  • Acorda putin timp familiarizarii cu facilitatile si optiunile de care dispune masina. Acesta este un aspect foarte important si este absolut necesar sa intelegi in totalitate functionalitatea dotarilor automobilului.
  • Verifica gradul de confort si protectie al masinii. Orice detaliu, de la tapiterie la airbag-uri trebuie verificat si trecut in revista.
  • Foarte important, de asemenea, este sa iei un prieten sau un partener cu tine atunci cand vine vorba despre achizitionarea unei masini second hand. Un prieten se poate dovedi a fi extrem de ajutator atunci cand vine vorba despre descoperirea si evidentierea anumitor detalii pe care nu le-ai putea observa singur.
  • In final, verifica functionalitatea si “sanatatea” masinii pe care urmeaza sa o achizitionezi, atat din punct de vedere tehnic, cat si al design-ului acesteia.

Acestea fiind spuse, sunt sigur ca vei face alegerea corecta atunci cand te vei hotari sa cumperi o masina second hand.

Comments

No comments yet. Why don’t you start the discussion?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.