Dacia ar putea lansa un model de oraş

dacia-ar-putea-lansa-un-model-de-oras-224975Dacia ar putea deschide o nouă fabrică în cazul în care vânzările continuă să crească. De asemenea, compania ar putea lua în calcul dezvoltarea unui model din clasa mică, de oraş, scrie revista britanică Autocar.

Fabrica din România a Dacia funcţionează la capaciate maximă, iar operaţiunile din India şi Maroc se extind rapid. Directorul de marcă al Dacia, Rafael Treguer, a precizat într-un interviu acordat Autocar la salonul auto de la Frankfurt că Dacia ar putea avea nevoie în cele din urmă de o nouă fabrică dacă va continua să crească.

“În viitorul apropiat va trebui să vedem unde ne situăm”, a declarat directorul de marcă al Dacia.

“Sigur că pe viitor vom dezvolta noi produse, însă doar pe segmentul de serie. (…) Nu vom dezvolta niciodată un produs de nişă”, a declarat el, respingând astfel speculaţiile că ar putea fi pregătită o maşină Dacia dezvoltată de divizia Renaultsport sau chiar un model sport Dacia.

Un posibil viitor model ar putea fi o maşină de oraş Dacia, însă o astfel de maşină ar însemna o abatere de la strategia brandului de a folosi o platformă comună pentru modelele sale.

“Este prea devreme să ne pronunţăm şi în mod cert nu a fost luată nicio decizie”, a spus oficialul Dacia.

“Brandul are încă o notorietate redusă. Avem nevoie de mai multă publicitate, dar într-un mod inteligent şi memorabil, întrucât bugetele noastre nu sunt uriaşe. Trebuie să avem impact şi să fim văzuţi, poate cu umor ca în Marea Britanie, dar niciodată într-un mod care să afecteze preţul maşinilor noastre”, a declarat Treguer.

Dacia prezintă, la Salonul Auto de la Frankfurt, noul Duster. Automobilul are un exterior mai modern şi un interior schimbat, cu tapiţerii noi şi o nouă planşă de bord. Modelul vine cu un alt interior, modern si confortabil, care reflectă apartenenţa la modelele 4×4.

Comments

No comments yet. Why don’t you start the discussion?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.