Dacia Duster se fabrica si in Indonezia!

2014_dacia_duster_facelift_iaa_live_81-650x360SUV–ul Duster de la Dacia-Renault a inceput sa fie vandut pe piata indoneziana. Pentru a eficientiza vanzarile, Renault colaboreaza cu un partener local, Indomobil Group. Masinile Duster sunt asamblate dupa un pre-asamblat in India. Duster este vandut sub marca Dacia in Europa si Africa, si ca Renault in alte parti.

Fabricantul a inceput vanzarea in Indonezia si a altor modele, precum Koleos SUV si Megane RS, care vor fi importate din Coreea de Sud, respectiv Spania. ”Planuim sa construim si alte modele in Indonezia, incepand cu 2015”, a declarat un purtator de cuvant pentru Automotive News Europe.

In present, Indonezia este motorul economic al Asiei de Sud–Est, avand o populatie de 250 de milioane. Cu doar 36 de vehicule la mia de locuitori, piata are un potential real pentru Renault, care cauta sa castige din vanzarile de pe pietele non-europene.

In comparatie, in Europa de vest exista 560 masini la 1000 de locuitori. “Indonezia, a patra tara ca marime din lume, a devenit cheia succesului lui Renault in regiunea Asia-Pacific.

Cererea mare de automobile va accelera dezvoltarea companiei, care va lansa tot mai multe modele pentru a indeplini asteptarile tot mai mari ale clientilor”, a declarat Jerome Stoll. Fabricantul va vinde prin reprezentantele lui Indomobil, care planuieste sa deschida pana la 45 de showroom–uri dedicate Renault pana in 2016.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.