De ce iubesc oamenii masinile?

car-on-an-open-road-600x432Iubesc masinile. Asta nu inseamna neaparat ca sunt un sofer bun sau ca as putea sa vorbesc cu tine despre stadiul actual de dezvoltare a industriei de automobile sau sa te ajut cu lucruri de finete legate de masini. Dar trebuie sa spun ca iubesc cu adevarat masinile, neconditionat. Iubirea mea se extinde si dincolo de autoturisme, catre motociclete, camioane, avioane, de fapt catre orice alta minune a ingineriei peste care am putut sa arunc vreodata o privire. Lucrul cel mai interesant este faptul ca gasesc o multime de persoane care impartasesc exact aceleasi sentimente cu mine. Deci, in numele tuturor fanilor exploziilor controlate care au roti atasate, voi oferi cateva explicatii referitoare la aceasta afectivitate profunda si aparent inexplicabila pentru masini.

In primul rand, masina este o sursa de “meditatie” pentru oameni. Este in firea noastra sa ne atasam de lucruri, urmand ca apoi acele lucruri sa ne creeze o stare de liniste, confort si relaxare. Exact asa se intampla cu noi in prezenta sau in interiorul masinii noastre. “Meditatia” de care am pomenit anterior, adica incercarea de evadare din cotidian, poate fi atinsa de unii in diverse moduri, insa unul dintre cele mai usoare si aflate la indemana oricui sunt masinile. Nu vrei sa pierzi timpul facand exercitii de yoga sau uitandu-te ore in sir la televizor pentru a te relaxa? Solutia optima pentru a te relaxa este masina, referindu-ma aici la orice este legat de aceasta, de la condus, pana la reparatii (da, ai auzit bine), curatarea acesteia, pana la dormitul in masina.

Daca tot am pometit de reparatii, sa clarificam cum “mestereala” de sub capota te poate ajuta sa te relaxezi si cum aceasta te poate face sa-ti iubesti masina si mai mult. Oricine are nevoie sa rezolve un puzzle. Evident, daca cineva te-ar vedea cum iesi in mijlocul curtii sau in fata blocului cu un puzzle in mana si incepi sa-l rezolvi, ar zice imediat ca ai probleme. In schimb, daca ridici capota masinii si incepi sa te murdaresti de ulei, transpirand si stergand niste piese cu o carpa deja mult prea murdara ca sa mai poata sa fie curata vreodata, lumea nu va zice nimic. Ba mai mult, chiar te va intelege, deoarece si ei simt acelasi lucru ca si tine cand vine vorba de masini.

In ultimul rand, dragostea noastra pentru masini este data si de oportunitatile dinamice pe care aceasta ni le poate oferi, oricine intelegand importanta “libertatii drumului intins”.

Comments

No comments yet. Why don’t you start the discussion?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.