Harley-Davidson lansează motocicletele cu joystick şi ecran tactil

harley-davidson-lanseaza-motocicletele-cu-joystick-si-ecran-tactil-223411Harley-Davidson a intodus pe piaţă primele motociclete cu sistem GPS care poate fi activat vocal, prin ecranul tactil sau joystick, punând astfel capăt unui secol de inerţie în design, scriu jurnaliştii Bloomberg.

În momentul în care motocicleta este pe cale să rămână fără carburant, sistemul GPS găseşte cea mai apropiată benzinărie şi afişează traseul pe un ecran de 6,5 inci (16,5 centimetri).

Pentru prima oară în istoria de 110 ani a companiei, Harley foloseşte grupuri ţintă de clienţi şi dealeri, în dezvoltarea modelelor şi funcţiunilor.În urmă cu o săptămână, primul val de noi motociclete a început să ajungă la dealeri.

“Recesiunea i-a adus în secolul 21. Multe alte companii au avut aceste momente cu mult timp în urmă”, afirmă Sharon Zackfia, analist la William Blair & Co. în Chicago.

De la venirea la conducerea companiei a lui Keith Wandell, în 2009, valoarea acţiunilor Harley, aflate la acea dată la un nivel minim, s-a triplat. Din 2009, veniturile au urcat cu 17%, la 5,58 miliarde dolari în 2012, iar profitul net a atins 623,9 milioane de dolari.

Noua gamă de motociclete Touring, unele dintre cele mai scumpe şi mai profitabile ale Harley, porneşte de la un preţ de 18.249 dolari în cazul modelului Road King şi de la 25.899 dolari pentru Ultra Limited.

Preţurile pot urca la peste 40.000 de dolari. Gama atrage clienţii tradiţionali, dar şi alţii noi, precum femei, tineri, afro-americani şi cumpărători din afara SUA. Cel mai bine vândut este modelul Street Glide, care costă 20.399 de dolari.

Comments

No comments yet. Why don’t you start the discussion?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.