Iata cine este milionarul discret care si-a cumparat singurul Aston Martin Vanquish 2014 din Romania

aston-martin-vanquish-11b30199dcc98b4168-940-0-1-95-1Un om de afaceri discret din Cluj este de câteva zile posesorul unui Aston Martin Vanquish, în valoare de 280.000 de euro. Bijuteria de mai sus a fost achiziţionată recent de Călin Cardoş, în vârstă de 37 de ani. Informaţia că în România există o singură maşină de acest tip a apărut zilele trecute pe site-ul Ziar de Cluj. Cumpărătorul nu a dorit să ofere relaţii despre achiziţia făcută precizând că este un lucru personal.

De altfel, Călin Cardoş este cunoscut drept un tip discret, potrivit site-ului Ziar de Cluj. Locuieşte în Cluj Napoca şi conduce câteva firme care au cifre de afaceri ce depăşesc 100 de milioane de euro. Cardoş este ginerele omului de afaceri  Dan Vasile, 62 de ani, originar din comuna Certeze, judeţul Satu Mare. Dan Vasile este patronul imperiul Dan Steel, care a fost creat pe baza unei afaceri de familie. Compania condusă de Dan Vasile produce, potrivit sursei citate, peste 2000 de tipuri de produse metalurgice şi materiale de construcţii. Potrivit topului Forbes 500, Dan Vasile are o avere de 35 milioane de euro.

Reprezentantul dealer-ului care a adus maşina în România, RMB-Inter-Auto, a explicat că acest exemplar este singurul înmatriculat din România. „Durează cam opt luni de la comandă până la realizarea maşinii, proprietarul şi-a ales tot, de la culoarea  maşinii până la cea a tapiţeriei”, a spus Marius Crişan, de la RMB-Inter-Auto de la Cluj, reprezentant Mercedes Benz.

Acesta a mai spus că, în mod normal, firma nu aduce astfel de maşini în România, deorece sunt produse de o altă companie. „Pentru că el era clientul nostru gold şi a mai cumpărat maşini de la noi, chiar anul trecut a cumpărat un Mercedes SLS 63 AMG GT, ne-am implicat”, a mai spus Crişan. Altfel, maşinile produse de Aston Martin se comandă direct de la Viena.

Aston Martin Vanquish este o maşină sport de lux al producătorului britanic, cu un motor V12 de 575 cp. Caroseria este de tip GT cu numai 2 locuri, sau opţional cu  2+2 locuri, fiind realizată din aluminiu, aliaj de magneziu şi fibră de carbon. Maşina are o lungime de 4,72 metri, o lăţime de 2,067 metri, o înălţime de numai 1,29 metri şi o greutate de 1739 kilograme.  Automobilul poate circula cu 295 km/oră. Frânele sunt compuse din discuri carbon-ceramice cu o durată lungă de viaţă, suspensia este din aluminiu reglabilă în funcţie de condiţiile de drum: sport, normal, track mode.

Maşina are un motor tip V12 cu 48 de valve de 6000 cmc aspirat care produce 575 cp şi un cuplu de 620 Nm, cuplat la o transmisie secvenţiala Touchtronic cu 6 rapoarte montată în mijlocul punţii spate pentru un echilibru perfect al masinii. Producătorul fabrică aproximativ 50 de astfel de exemplare pe an, numai la comandă.

De la începutul anului, românii şi-au cumpărat maşini de lux în valoare de aproximativ 1,5 milioane de dolari. Astfel,  Lamborghini Aventador, Ferarri F12, Bentley Continental GT V8, Mercedes-Benz S63 AMG 4MATIC sau Audi S7 SportBack sunt numai câteva dintre automobilele de lux care circulă pe străzile din România.

Din datele Direcţiei Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor, numai în prima lună din 2014 au fost înmatriculate 18 maşini de lux cu o putere a motorului de peste 300 de kW.

Comments

No comments yet. Why don’t you start the discussion?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.