Infiniti va folosi o platforma Mercedes pentru primul sau model compact

infiniti_q30-650x360Viitoarele masini compacte Renault si Nissan ar putea folosi o platforma comuna pentru a sprijini viitoarele modele de Mercedes-Benz si Infiniti.

Extinderea utilizarii platformei este o idee luata in considerare de CEO-ul Renault-Nissan, Carlos Ghosn si CEO-ul Dieter Zetsche, aceasta fiind considerata o modalitate de a maximiza avantajele lor de trei ani de alianta.

“Cand vom face o platforma, n-o vom dedica unui singur brand. Platformele apartin companiilor”, a declarat CEO-ul Renault-Nissan, Carlos Ghosn, pentru Automotive News saptamana trecuta la Salonul Auto de la Frankfurt. In opinia sa, o platforma conceputa pentru branduri premium, cum ar fi Mercedes si Infiniti, ar putea fi utilizata de asemenea, de brandurile de volum, ca Renault si Nissan.

“Eficienta costurilor nu depinde atat de mult de platforma, ci de specificatiile masinilor construite pe o platforma comuna”, a mai spus Ghosn.

Producatorii auto cauta modalitati pentru a avea economii mai mari si pentru a reduce costurile de dezvoltare a vehiculelor. Una dintre modalitati ar putea fi folosirea platformelor comune pentru a sprijini masinile de diferite dimensiuni.

Aceasta strategie scurteaza deseori timpul pana la aparitia noilor modele pe piata. Infiniti, marca premium a lui Nissan, va folosi o platforma Mercedes dezvoltata pentru primul sau model compact , Q30, al carui concept a fost prezentat la Salonul Auto de la Frankfurt. Productia lui Q30 va impartasi arhitectura MAE cu Mercedes-Benz Clasa A, Clasa B, CLA si GLA.

Comments

No comments yet. Why don’t you start the discussion?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.