INTERVIU Martin Eberhard, cofondatorul Tesla: În curând modelele electrice vor fi mai ieftine față de mașinile care funcționează pe benzină

INTERVIU Martin Eberhard, cofondatorul Tesla: În curând modelele electrice vor fi mai ieftine față de mașinile care funcționează pe benzină

Industria auto electrică este foarte aproape, la doar câțiva ani distanță, până când va reuși să prezinte mașini electrice mai ieftine chiar și față de cele convenționale, a declarat Martin Eberhard, cofondatorul Tesla Motors, într-un scurt interviu pentru Economedia, în cadrul unui eveniment lansat de compania românească CryptoDATA Tech.

„Mașinile electrice vor ajunge pe toate piețele. Cred că foarte curând Volkswagen, toate companiile auto americane și japoneze vor lansa din ce în ce mai multe vehiculele electrice și vor reduce din consumul de benzină sau motorină. Ne mai despart câțiva ani până când mașina electrică va fi mai ieftină, fără să amintim că și combustibilul este mai ieftin. În curând modelele electrice vor fi mai ieftine față de mașinile care funcționează pe benzină”, spune cofondatorul Tesla.

Citeste si: O companie românească a lansat primul prototip de supercar electric dezvoltat integral în România FOTO

Acesta spune că există potențial pentru industria automobilelor electrice oriunde există un sistem de încărcare electric bine dezvoltat. Martin Eberhard precizează că viitorul se îndreaptă cu siguranță către mașinile electrice având în vedere că marile companii produc din ce în ce mai multe modele electrice în defavoarea mașinilor clasice.

„Oriunde există electricitate, există o piață bună pentru mașini electrice. S-ar putea ridica ideea legată de construirea unei noi infrastructuri, însă nu este nevoie întrucât infrastructura pentru transportarea electricității deja există. Multe companii auto spun că toate mașinile lor vor fi electrice. Cred că spre acest pas se îndreaptă lumea”, spune acesta.

Martin Eberhard a cofondat compania Tesla Motors în anul 2003, deținând funcția de CEO al companiei până în noiembrie 2007.

1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.