Kia Carens, punctaj maxim la testele NCAP

2013_kia_carens_crash-test-650x360MPV-ul compact Kia Carens a fost premiat cu cinci stele de autoritatea europeana in domeniul sigurantei rutiere, EuroNCAP. Vehiculul a obtinut scoruri ridicate pentru protectia pasagerilor adulti (94%), protectia copiilor (76%), echipamentele Safety Assist (81%) si pentru protectia pietonilor (64%), iar acesta este unul dintre cele doua modele compacte care au castigat cinci stele in 2013 la testele Euro NCAP.

“De la inceputul programului de dezvoltare a noului model Carens, inginerii Kia au urmarit sa creeze un model MPV compact cu o structura foarte buna, capabil sa protejeze conducatorii auto, familiile lor si pietonii, in cazul unui accident”, a declarat Benny Oeyen, vicepresedinte de marketing Kia Motors Europa.

“In ultimii cinci ani, criteriile de testare Euro NCAP au devenit mai dificile, ceea ce face ca producatorii auto sa primeasca cu greu punctajul maxim in urma testelor. Aceasta reprezinta o dovada a angajamentului continuu pe care l-a aratat Kia fata de imbunatatirea securitatii autovehiculelor, asa ca suntem capabili din nou sa obtinem un rating maxim cu noul model Carens, care este perfect pentru familiile care au un stil de viata activ si cauta sa imbine stilul cu functionalitatea”, a concluzionat Oeyen.

In urma acestor teste, modelul Carens a primit punctaj maxim la mai multe probe: impactul lateral cu o bariera, protectia copiilor de pana la 18 luni si protectia picioarelor pietonilor. De asemenea, autoritatea de siguranta a remarcat ca modelul Carens este echipat cu un reminder pentru centura disponibil pentru toate scaunele si cu un limitator de viteza reglabil, iar toate tipurile de scaune pentru copii pot fi instalate in mod corespunzator.

Echipamentul standard de siguranta disponibil pentru noul model Kia Carens include sase airbaguri (frontale, laterale fata si cortina), un reminder pentru centura de siguranta a fiecarui pasager, ESC (Electronic Stability Control), HAC (Hill-start Assist control) si ESS (Emergency Stop Signalling), care aprinde luminile de frana pentru a-i alerta pe ceilalti soferi atunci cand canducatorul auto face o oprire de urgenta.

Comments

No comments yet. Why don’t you start the discussion?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.