Maşina ta mănâncă mult din banii familiei? Ponturi ca să faci economie

man_car_71739900Nimic nu-l face pe un bărbat mai mândru decât mașina sa. Și pentru că aceasta să arate cât mai bine și mai ales să funcționeze la turație maximă va fi dispus să scoată mulți bani din buzunar. Mai mulți decât pentru orice ce. Iar acest obicei lasă urme adânci în bugetul familiei. Ce-ați spune însă dacă automobilul vostru va funcționa la parametri maximi și fără să cheltuiți jumătate din salariu?

Cu siguranță că această este o veste bună atât pentru el cât și pentru ea. Iată 10 moduri de a stopa hemoragia monetară pe care o provoacă mașină voastră. Recomandările vin din partea lui George Sadowski, profesor de mecanică auto la Institutul Tehnic din Norwood, Massachusetts citat de CBS.

1. Nu trebuie să schimbați uleiul după fiecare 4.500 de kilometri parcurși, indiferent de ce spune mecanicul de la service-ul auto pe care îl frecventati. Este modalitatea pe care unuii dintre patronii acestor stabilimente o folosesc pentru a-si dezvoltă afacerea. Dumneavoasttra în schimb ar trebui să citiți recomandările producătorului auto, care va sfătuiesc să schimbați uleiul după 7.000-11.000 de kilometri.

2. Nu trebuie să folosiți mereu combustibil premium.Nu este necesar să cheltuiți mulți bani pe combustibilul premium. Că și în cazul de mai sus consultați recomandările producatorile întrucât aceștia știu ce-l mai bine ce-i trebui automobilului dumneavoastră. Și dacă acolo este scris „este recomandabil sa” puteți utiliza tot combustibil normal. Doar în cazul în care sunteți posesorul unui automobil de lux trebuie să aveți grijă la cum îl alimentați. Nu trebuie decât să faceți un calcul simplu și să vedeți că la un plin de aproximativ 50 de litri- cu 5,99 lei/l -benzină premium sau 5.27 lei/l- benzină normală economisiți aproximativ 40 de lei.

3. Înlocuirea filtrului de aer. În cazul în care ați parcurs cel puțin 60.000 de kilometri cu același filtru de aer, este posibil să aveți un consum de carburant cu 10-15 la sută mai mare. Este de preferat că filtrul de aer să se schimbe la fiecare 40.000 de kilometri.

4. Verificarea plăcuţelor de frână. Majoritatea mecanicilor va vor recomanda să verificați plăcuțele de frână. Dacă nu o fac, ar trebui să le sugerați chiar voi acest lucru. Schimbate la timp va vor feri de reparații mult mai costisitoare.

5. Nu achiziționați aditivi și alte dispozitive. Nu dați curs mesajelor din reclame care va sfătuiesc să cumpărați aditivi sau alte dispozitive care va vor ajută să micsorati consumul de carburant. Până acum nici un studiu serios n-a dovedit acest lucru.

6. Nu tunati automobilul. Oricum motoarele din ziua de azi sunt puternice, iar daca vreti unul si mai puternic schimbati masina cu totul. S-ar putea sa va coste mai putin.

7. Nu schimbati des antigelul. Mecanicii auto sau distribuitorii va vor sugera ca aveti nevoie de schimbarea antigelului. E posibil sa aiba dreptate doar daca aveti multi kilometri la bord. Noile tipuri de antigel sunt facute sa reziste pana la 5 ani sau 75.000 de kilometri.

8. Nu ignorati semnalele luminoase de pe bord. Cabd se aprinde vreo lumina de avertizare pe bord inseamna ca aveti probleme. Nu le treceti cu vederea si in cazul in care nu stiti ce reprezinta, mergeti la un specialist. Astfel veti avea de rezolvat doar o mica problema care nu necesita o cheltuiala prea mare.

9. Nu cumparati cauciucuri scumpe. Cand va inlocuiti pneurile s-ar putea ca dealer-ul sa incerce sa va convinga sa achizitionati unele mai performante dar, de doua ori mai scumpe. Ganditi-va! Chiar veti participa la curse ca sa va echipati corespunzator masina de familie.

10. Nu aveti nevoie de GPS. Daca va cumparati o masina noua, nu comandati una cu sistem de navigare. Va va costa sigur cateva mii de dolari. Mult mai ieftine sunt smart phone-urile care au de asemenea suficiente harti ca sa nu rataciti vreodata drumul.

Comments

No comments yet. Why don’t you start the discussion?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.