Mercedes-Benz, asamblat din nou in Brazilia

Andreas_Renschler_Dilma_Rousseff-650x360Daimler intentioneaza sa asambleze din nou autoturisme Mercedes-Benz in Brazilia si va construi o fabrica in aceasta tara pentru a putea concura cu rivalii BMW si Audi, conform declaratiilor unei persoane familiarizate cu aceasta situatie.

Daimler urmeaza sa anunte ca va relua productia in 2016 in cea mai mare piata din America de Sud, a mai declarat, inainte de anuntul oficial, persoana care a vrut sa-si pastreze anonimatul. Producatorul a refuzat sa comenteze.

La noua fabrica, situata in statul Sao Paulo, se vor asambla modelele clasa C si SUV-urile compacte GLA. Daimler, cel mai mare producator de camioane din lume, s-a oprit din a construi masini in statul brazilian, Minas Gerais, in urma cu doi ani, convertind toate fabricile pentru a asambla vehicule comerciale.

CEO-ul Dieter Zetsche a promis ca va recupera pozitia numarul 1 in vanzarile auto premium la nivel mondial pana la sfarsitul acestui deceniu. Producatorii auto de lux s-au focusat pe Brazilia pentru a exploata piata si a creste cererea.

BMW si Audi au de asemenea, in plan, fabrici braziliene. Producatorii de automobile deschid fabrici de asamblare pentru a evita taxele mari de import care le limiteaza dezvoltarea in aceasta tara.

BMW intentioneaza sa inceapa productia in sudul statului brazilian Santa Catarina anul viitor si investeste 200 de milioane de euro (271 de milioane de dolari) in noua facilitate. Audi a declarat luna trecuta ca va reincepe productia de autovehicule in Brazilia, incepand cu o investitie de 225 de milioane de dolari pana in 2016.

Comments

No comments yet. Why don’t you start the discussion?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.