Nemții nu mai cumpără Audi, Mercedes şi BMW

mercedes_82288700Vânzările de autoturisme noi în Germania, cea mai mare piaţă auto din Europa, au înregistrat în luna aprilie prima scădere din ultimele cinci luni, semn că recenta relansare a cererii rămâne fragilă.

Un număr de 274.097 autoturisme au fost înmatriculate în Germania în aprilie 2014, în scădere cu 3,6% comparativ cu luna similară din 2013, a anunţat, luni, Autoritatea Federală Germană pentru Transport Auto (KBA). În contrast, pieţele auto din Franţa şi Italia au înregistrat în luna aprilie creşteri de 5,8% şi, respectiv, 1,9%.

Expertul Ernst & Young, Peter Fuss consideră că de vină pentru această scădere sunt mai mulţi factori.

“Unul dintre ei este faptul că Paştele a fost în luna aprilie şi nu în martie. Însă, pe ansamblu, înseamnă că piaţa este încă volatilă şi nu stabilă, cum ar dori unii”, a precizat Peter Fuss.

Autoturismele compacte au rămas cea mai populară categorie de vehicule, fiind responsabilă pentru 25,6% din vânzările totale în Germania, arată datele KBA.

Înmatriculările de autoturisme premium Audi, Mercedes şi BMW au înregistrat scăderi cuprinse între două şi şase procente, iar liderul pieţei Volkswagen a înregistrat o scădere de 4,9%. Înmatriculările de autoturisme Renault au crescut cu 4,9% însă în cazul mărcii Dacia înmatriculările cu scăzut cu 7,4% în ritm anual până la 4.292 unităţi.

În schimb, mărcile Nissan, Mazda şi Jeep au înregistrat o creştere a vânzărilor de peste 20%.

În primele patru luni ale acestui an, în Germania, au fost înmatriculate 985.850 de autoturisme, în creştere cu 2,9% comparativ cu perioada similară a anului trecut. În acest caz, vânzările de autoturisme Dacia au crescut cu 7,6%, până la 15.715 unităţi. Comparativ, vânzările Renault au scăzut uşor cu 0,7%, până la 35.006 unităţi.

Asociaţia Producătorilor de Autovehicule din Germania urmează să dea publicităţii propriile cifre privind vânzările de autoturisme în luna aprilie.

Comments

No comments yet. Why don’t you start the discussion?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.