Peugeot se simte mai bine si va proceda la o majorare de capital

toyota-sare-in-ajutorul-peugeot-b7b78_article-main-imageCel mai mare constructor auto francez, PSA Peugeot Citroën, a anunţat miercuri că în 2013 a înregistrat pierderi nete de 2,3 miliarde de euro, adica jumatate din cele afisate in in 2012, adica 5,01 miliarde de euro, chiar dacă cifra sa de afaceri a scăzut anul trecut cu 2,4% până la 54,1 miliarde de euro, informeaza agentiile de presa.

Tot miercuri, Peugeot a anunţat în mod oficial că va demara o majorare de capital cu trei miliarde de euro. În cadrul acestei operaţiuni, statul francez şi producătorul auto chinez Dongfeng vor investi fiecare 800 milioane de euro şi vor primi pachete de 14% din acţiunile Peugeot. În acelaşi timp, participaţia deţinută de familia Peugeot (acţionarul istoric al grupului) se va reduce de la 25,4%, în prezent, la 14%.

PSA Peugeot Citroën, nuamarul doi al industriei auto europene, detine deja o companie mixtă cu Dongfeng, care construieşte automobile în China. ‘Consolidarea şi adâncirea acestui parteneriat industrial şi comercial cu Dongfeng va asigura si pe mai departe succesul afacerilor angajate de grup pe cea mai mare piaţă auto din lume, care este în prezent principala sursă de creştere pentru industria auto’, a precizat Peugeot într-un comunicat.

Este a doua încercare lansata in ultimii ani de Peugeot de a găsi un investitor strategic pe termen lung care să finanţeze dezvoltarea de vehicule şi expansiunea pe pieţele emergente, în tentativa de a restabili profitabilitatea. Grupul auto american General Motors Co. (GM) a preluat o participaţie la Peugeot la începutul lui 2012 pe care a vândut-o însă după doar 21 de luni în condiţiile în care ţintele privind economiile aşteptate de pe urma cooperării dintre cele două grupuri nu au fost atinse.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.