Scaune auto – Impactul evolutiei asupra vietii omului

Omenirea este facuta pentru a evolua incontinuu iar device-urile si obiectele deja aparute sa fie imbunatatite cu scopul de a reduce un efort depus si de a ne usura vietile.

Cu totii stim ca, odata cu venirea unui nou-nascut pe lume, apar mai multe sarcini de indeplinit. Apare inca o gura de hranit, inca un corp de imbracat, inca un suflet pe care sa il crestem.

Acesta are nevoie de toata grija si dragostea celor ce il inconjoara, dar asta nu va fi suficient. El mai are nevoie si de unele obiecte si device-uri care il vor ajuta sa evolueze intr-o maniera echilibrata.

Magazine recomandate: strollers.ro ; nichiduta.ro

Dupa ce depaseste varsta frageda de cateav luni, in care copilul nu poate parasi incaperea in care doarme, el va avea nevoie de alte lucruri. Unul dintre acestea vor fi plimbarile. Dar parintii sau alte rude nu vor avea intotdeauna timp sa isi plimbe copilul, sau vremea va fi prea urata pentru o excursie in parc, sau pot aparea alte motive. Ideea este ca au fost create scaune de masina cu isofix care ajuta la transportul bebelusului care sunt un real ajutor. Sistemul isofix este o funcie suplimentara ce se poate folosi doar in masinile care dispun de acesta. El se pune in functiune prin tragerea manerului de la baza scaunului, din spate se scoate baza cu cele 2 capete, care se intorc si se introduc in sistemul isofix al masinii. Acest sistem asigura o calatorie sigura pentru micut, intrucat sansele ca scaunul sa nu fie plasat bine sunt minime.De regula, aceste scaune au tetiere reglabile iar spatarul poate fi marit in latime in zona umerilor, astfel incat sa poata fi folosite si de copiii mai mari, aparent cu varste cuprinse pana la 12 ani.

Scaunele cu isofix nu sunt greu de utilizat. Ele vin cu un manual de utilizare, unde sunt date explicatii precise, pas cu pas. In principiu regulie de folosire sunt cam aceleasi pentru toate tipurile de scaune de masina, cum ar fi ca este interzisa pozitionarea lui pe scaunul din fata cat timp airbag-ul este activ, pozitionat in masina invers directiei de mers pana la 10 kg si cu fata spre sensul de mers intre 9 si 18 kg. Pentru ca micutul sa fie protejat cat mai mult posibil, scaunul vine cu un sistem de centuri de siguranta in 5 puncte, ceea ce inseamna ca nu poate zbura din el, spatarul este reglabil (de la pozitia de calatorie pana la cea de somn), are incorporate protectii pentru umeri si pentru cap si este in conformitate cu standardul ECE 44/04.

Cu multi ani in urma, cand nu trecuse mult timp de cand au aparut masinile, transportul bebelusilor nu era asa usor. Ei trebuiau tinuti cu multa grija in bratele unui adult, astfel incat sa stea si confortabil si sa nu se loveasca de nimic in caz de un mic impact. In prezent aceasta problema a fost eliminata datorita aparitiei scaunelor de masina cu isofix, plus ca bebelusul este si plimbat in acelasi timp si are parte si de o calatorie confortabila.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.