Proiectul care le dă fiori tuturor şoferilor. Cea mai mare amendă ar putea fi de 16.000 de lei

autobis-romania-a-depasit-1-milion-de-masini-second-hand-de-import-600x394Ministerul de Interne are un proiect care le dă fiori şoferilor. Cea mai usturătoare amendă ar putea fi de 16.000 de lei – adică 3.500 de euro. Proiectul mai prevede şi faptul că şoferii ar putea rămâne fără carnet de conducere chiar şi 4 ani.

Dacă acest proiect va deveni realitate, sancţiunea pentru şoferii care nu poartă centura de siguranţă va urca până la maximum 20 de puncte-amendă. Adică 1.600 de lei.

Cine mai forţează semaforul şi ajunge să treacă pe roşu ar putea primi o amendă cuprinsă între 125 şi 200 de puncte-amendă. Adică tot 16.000 de lei.

Ignorarea barierelor coborâte la trecerea de cale ferată va însemna o sancţiune la fel de dură: 125-200 de puncte-amendă.

Aceeaşi pedeapsă va fi aplicată şi celor care se urcă băuţi la volan. Atenţie, însă! Cine e prins sub influenţa alcoolului după ce a provocat un accident va rămâne fără permis timp de 4 ani de zile.

O veste proastă există şi pentru cei care nu prea se obosesc să îşi plătească amenzile: acelaşi proiect prevede suspendarea permisului dacă sancţiunea nu e achitată în 30 de zile.

Comments

No comments yet. Why don’t you start the discussion?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.