România, ţara maşinilor de lux. Câţi bolizi s-au cumpărat în prima jumătate a anului

slide_124072_38798Luxul se lipseşte de români ca marca de scrisoare – o dovedeşte numărul uriaş de bolizi de sute de mii de euro, înmatriculaţi anul acesta la noi în ţară.

Un număr de 140 de maşini de lux au ajuns pe şoselele din 24 de judeţe şi din Capitală în numai şapte luni, potrivit jurnaliştilor de la Gândul. Mercedes, Porsche şi BMW au fost mărcile care s-au vândut cel mai bine. Mai mult de jumătate dintre bolizi au ajuns în garajele bucureştenilor.

Mercedes-Benz a fost, de departe, brandul cel mai căutat de români, cu 23 de maşini vândute în toată ţara, potrivit datelor Direcţiei de Înmatriculare a Vehiculelor.

Bolizii de la Porsche s-au plasat pe locul doi în topul maşinilor de lux înmatriculate în România în primele luni ale anului. Un număr de 19 bucăţi au ajuns în garajele românilor din ianuarie până iulie. În Capitală însă, automobilele de lux ale constructorului britanic Bentley au luat faţa celor de la Porsche.

Nici producătorii germani Audi şi BMW nu au rămas în urmă la vânzări. Un număr de 18, respectiv 16 modele de lux circulă pe drumurile din ţară. Românii au cumpărat şi branduri exotice precum Mclaren sau Dodge şi câte un model a ajuns în Bacău şi Ialomiţa.

Comments

No comments yet. Why don’t you start the discussion?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.