Romanii prefera masinile second hand

autobis-romania-a-depasit-1-milion-de-masini-second-hand-de-import-600x394E un fapt cunoscut deja ca romanii nu sunt patrioti. Potrivit unei analize realizate de www.auto.ro importurile de masini second hand au crescut in primele 3 luni ale anului 2013 cu peste 50 %. Conform statisticilor s-au adus in tara cu 90 % mai multe masini BMW, iar vanzarile de masini inamtriculate inainte de 2007 au scazut cu 40 %.

Numarul masinilor second hand importate de romani a ajuns la cca 53 000 unitati, in timp ce in anul 2013 in primele 3 luni, romanii a importat doar 35 mii unitati. Printre fruntasele pe piata importurilor de masini se numara Volkswagen, care a ramas preferata romanilor si in primul trimestru al acestui an, cu un numar de 13 000 masini inmatriculate. In timp ce in perioada amintita, s-au inamtriculat cu 90 % mai multe masini BMW decat in primul trimestru din 2012, inmatricularie de DACIA au scazut la 65 %.

Per total din analiza auto.ro reiese si faptul ca piata masinilor noi inmatriculate a scazut cu 20 %. De mentionat ca timbrul de mediu se aplica din acest an si pentru masinile inmatriculate inainte de anul de gratie 2007, astfel incat ca scaderea tranzactiilor cu masini deja inmatriculate in tara este una justificata.

Comments

No comments yet. Why don’t you start the discussion?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.