Sindicalistii de la Dacia au renuntat la proteste

dacia-mioveni-13-300x168Negocierile dintre conducerea Dacia si Sindicatul Autoturisme Dacia s-au încheiat, ieri, 16 aprilie, dupa o lunga perioada de proteste. In cadrul şedinţei finale parţile au convenit cresterile salariale ce vor fi acordae incepand din luna mai 2013 si care, pentru intreg perimetrul platformei de constructii de autotorisme, totalizeaza o crestere a veniturilor salariale cu 6 %, De asemenea, toti angajatii urmeaza sa primeasca si o prima pentru rezultatul anului 2012 in valoare de 1680 brut, care se va acorda in luna mai a acestui an.

De mentionat faptul ca negocierile intraseră în impas, dar lucrurile s-au rezolvat după ce conducerea Dacia a dat publicităţii oferta sa de crestere a salariilor, a sporurilor şi a altor facilităţi menite sa ii determine pe sindicalisti sa renunte la greva.

Se ajunge astfel ca un operator cu un salariu de 2.000 de lei sa aiba o creștere de 9%, mult peste media creșterilor din piață în 2013, situate undeva între 0 și 5%. Mai sunt acordate prime de Paşti şi de Crăciun, primă de participare la profitul companiei, tichete cadou, tichete de masa, prima de concediu, o masa calda gratuita, bilete de odihna, ajutoare de casatorie, naştere, deces si zile libere în afara celor naţionale.

Comments

No comments yet. Why don’t you start the discussion?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.