Avantajele si dezavantajele masinilor hibride

Electric-Car-Batteries-600x248Masinile hibride sunt acele tipuri de masini care folosesc doua sau mai multe surse de energie pentru locomotie. In timp ce o masina cu un motor pe combustie interna este alimentat de catre benzina sau motorina sau cum o masina electrica este alimentata de catre niste baterii de inalta tensiune, masinile hibride sunt alimentate de ambele.

Cu toate ca majoritatea variantelor de vehicole hibride din ziua de azi folosesc o combinatie dintre combustie interna si baterii, exista o multime si de alte surse de alimentare a masinilor si anume azotul lichid, puterea solara si altele.

Masinile hibride au deveni destul de populare in ultimii ani, fiind considerate cea mai buna inlocuire a masinilor conventionale si a efectelor nocive a acestora pentru mediul inconjurator. In continuare vom vorbi despre cateva dintre avantajele si dezavantajele folosirii acestui tip inovativ si destul de controversat de vehicol.

AVANTAJE

  • Sunt prietenoase pentru mediu, acesta fiind de departe unul dintre cele mai importante avantaje care le aduce cu sine o masina hibrida. Masinile normale sunt extrem de daunatoare pentru mediu, avand un grad de poluare foarte ridicat pentru acesta.
  • Folosirea eficienta a resurselor este un alt aspect demn de luat in calcul atunci cand vine vorba despre masinile hibride si folosirea acestora.
  • Performanta foarte eficienta si un randament extrem de bun sunt inca doua dintre cele mai importante avantaje de care dispun masinile hibride. Asadar, prin folosirea unei masini hibride in oras, vei observa un consum extrem de redus de combustibil, cat si posibilitatea de a economisi bani extrem de eficient.
  • Finantari si diferite avantaje fiscale atunci cand vine vorba despre achizitionarea unui automobil hibrid. Aceste lucruri si datoreaza in principal ideei de a fi promovata achizitionarea de masini hibride de catre guvern.

DEZAVANTAJE

  • Masinile hibride sunt extrem de costisitoare. Nu mai este rost sa mai spun altceva pe langa asta decat faptul ca bateriile sunt extrem de scumpe si pot sa se strice destul de usor din cauza tehnologiei actuale.
  • Pretul extrem de redus atunci cand se doreste o vanzare second hand, Valoarea unui automobil hibrid scazand drastic in comparatie cu o masina normala.
  • Folosirea bateriilor de inalta tensiune poate fi extrem de riscanta si poate deveni dezastruoasa in cazul unui accident. Totusi, modelele noi sunt echipate cu solutii de dezactivare totala a bateriilor in cazul unui accident, insa ar trebui sa tii cont de acest lucru daca te hotarasti sa cumperi un model mai vechi.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.