Tehnologia care depaseste limitele imaginatiei. Prima masina zburatoare din lume

tehnologia-care-a-depasit-limitele-imaginatiei-prima-masina-zburatoare-ar-putea-intra-in-productia-de_2_size9Ideea unei masini zburatoare personale a aprins imaginatia multora de-a lungul timpului.

Iar posibilitatea de a evita aglomeratia de pe sosele este acum cu un pas mai aproape de realitate, deoarece o companie sustine ca a reusit sa puna la punct un concept pe care sa il lanseze in productia de masa.

Compania Terrafugia sustine ca a reusit sa treaca de obstacolele tehnologice si sa dezvolte un prototip de automobil zburator suficient de bun, incat sa fie introdus in productia de masa.

La constructia sa se va folosi tehnica imprumutata de la masinile hibride, care functioneaza atat cu energie electrica, dar si cu benzina, iar pilotajul se va face in mod automat, ca in cazul avioanelor.

Initial, proiectul se numea Terrafugia Transition si reprezenta un avion care putea fi condus si pe sosele. Problema era ca acesta trebuia sa decoleze si sa aterizeze numai de pe un aeroport, asa ca cei de la Terrafugia s-au reorientat.

Asa a aparut Terrafugia TF-X, o masina electrica hibrid, care poate zbura pe o raza de 800 de kilometri. TF-X poate transporta patru persoane si incape intr-un garaj normal. Pe sosea, se foloseste de energie electrica pentru deplasare, insa in aer va fi actionat motorul pe benzina.

Aterizarea se face prin intermediul pilotului automat, care va si cauta un loc propice, in cazul in care combustibilul este pe sfarsite. Factorul uman este cel care hotaraste insa, in cele din urma, daca manevra este una sigura sau nu.

Comments

No comments yet. Why don’t you start the discussion?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.