TUV&Autobild: DACIA Logan, cea mai putin fiabila masina

logan2_52397900În Germania a fost alcătuit un rating al celor mai puţin fiabile maşini aflate în circulaţie. Carcateristic pentru concluziile Agenţiei de certificare TUV şi a revistei Autobild este faptul că acestea au fost trase după o cantitate enormă de muncă: experții examinând aproximativ opt milioane de maşini aflate în circulaţie pe teritoriul Germaniei.

Potrivit TUV şi Autobild, sedan Logan, comercializat în Europa sub marca Dacia, este pentru al doilea an principalul anti-erou al rating-ului, ocupând ultimele două locuri în două din cele trei categorii.

În studiu au fost incluse 217 de modele de autoturisme vândute în Germania. Inginerii germani le-au studiat timp de un an, începând cu iulie 2012 până în iunie 2013. Studiul a examinat 18 dintre cele mai grave și răspândite defecţiuni cum ar fi problemele la servodirecție, scurgeri de fluide, probleme cu suspensia, defecțiunile la sistemul de frânare etc.

Cercetătorii au împărţit modele în trei categorii de vârstă – 6-7 ani, 2-3 ani, 4-5 ani și în două dintre acestea Logan a fost declarată maşina cel mai puţin sigură. În categoria a treia, celor mai vechi maşini, sedanul Loganul a ocupat locul al treia. După numărul de defecţiuni tehnice, Logan a fost depăşit de Chrysler PT Cruiser și Citroen C4.

(w460) Logan

În ceea ce priveşte Citroen, modelul a primit bronzul la categoria “2-3 ani” și argint la categoria “4-5 ani”.

În top 3 al celor mai problematice maşini sunt prezente două modele Fiat – Doblo și Panda. Autobild remarcă, de asemenea, maşini mai puşin fiabile precum Chrysler și Alfa Romeo. Trebuie remacat că podiumul celor mai sigure maşini uzate nu este ocupat de mărci germane. În lista respectivă au intrat modelele Toyota Prius, Opel Meriva și Porsche 911 .

Comments

No comments yet. Why don’t you start the discussion?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.