Volkwagen spune ca isi va atinge tintele! Jurnalistii scriu ca nu

2014_vw_golf_7_vii_r_dynamic-650x360Volkswagen Group a negat informatiile aparute intr-o publicatie germana conform carora fabricantul ar putea sa nu isi atinga tinta de profit din cauza cererii scazute de vehicule si a costurilor care au depasit asteptarile pentru constructia platformei de asamblare modulara MQB.

Directorul Financiar al grupului, Hans Dieter Poetsch, ar fi ingrijorat de faptul ca VW nu va putea sa iti atinga previziunile pentru 2015 si ar dori sa taie din costuri cu aproximativ 1000 de euro pe vehicul, au scris cei de la Manager Magazin, intr-un articol publicat recent.

Costurile neasteptat de mari pentru noua platforma de asamblare MQB au afectat profitul, conform unor surse din interiorul companiei, care au mai spus ca si noile versiuni ale lui Touran si Tiguan au avut vanzari mai mici decat cele ale predecesoarelor lor.

Poetsch le-ar fi comunicat aceste informatii directorilor generali in cadrul unei intalniri avute la sediul central VW, in Wolsburg, Germania, pe 13 septembrie. Compania a declarat ca articolul “nu are nicio baza” si ca VW ramane concentrat pe dezvoltarea viitoare a grupului.

Sugerarea faptului ca VW nu va putea sa isi atinga profitul preconizat este “gresita”, a spus fabricantul intr-o declaratie. Juergen Pieper, analist la Bankhaus Metzler, Frankfurt, a spus: ”VW pare ca se indreapta spre o etapa dificila, pentru prima data in ani buni”.

Vanzarile din ultimele luni se “afla intr-o scadere evidenta”, a mai spus acesta. VW lucreaza la dezvoltarea platformei modulare inca din 2007 si va fi implementata in urmatorii patru ani cu un cost de aproximativ 70 de miliarde de dolari. Primele masini construite pe platforma, VW Golf, Audi A3, Skoda Octavia si Seat Leon, sunt deja pe piata.

Comments

No comments yet. Why don’t you start the discussion?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.