Alfa Romeo 4C, o masina pentru pretentiosi

alfa-romeo-4c-13-1-650x360Desenate, proiectate si construite ca niste masini care pot fi conduse simplu, toate noile automobile Alfa Romeo 4C marcheaza revenirea la lumea coupe-urilor sport pentru marca Alfa Romeo. “Frumusetea naturala” este definita de functia masinii, iar necesitatea de a avea un motor si un sasiu intr-o forma compacta, dar si eficienta din punct de vedere aerodinamic, au dus la crearea unui urmas vrednic al unuia dintre cele mai frumoase coupe-uri din toate timpurile: Alfa Romeo 33 Stradale.

Fibra de carbon a fost aleasa pentru monococa dintr-o bucata, datorita nivelului ridicat de rigiditate structurala si greutatii extrem de mica, redusa la 65 de kilograme. Masina a fost construita folosind tehnologii derivate sofisticate de Formula 1. SMC (Sheet Moulding Compound), care este mai usor decat otelul si aluminiul, este utilizat pentru caroserie, in timp ce grosimea sticlei a fost redusa cu 15% pentru a ajuta la reducerea greutatii totale a modelului Alfa Romeo 4C.

Cu mai putin de 4m lungime si cu un ampatament de 2.38m, forma compacta a masinii accentueaza agilitatea sa remarcabila cu o greutate de 895 de kg. Pentru a optimiza manevrabilitatea, pe suspensia fata cu doua brate triunghiulare suprapuse este fixata direct monococa, in timp ce partea din spate utilizeaza un aranjament acordat de performanta McPherson.

Dotarea standard vine cu roti de 17inch in fata si 18inch in spate, in timp ce rotile de 18/19inch cu semnatura Alfa Romeo sunt optionale. Masina are un motor turbo cu patru cilindri care, datorita blocului sau de aluminiu, este cu 22 de kg mai usor decat motorul care alimenteaza modelul Alfa Romeo Giulietta QV.

Noua unitate turbo 1750 pe benzina si cu injectie directa stabileste un nou cuplu, iar inregistrarile de putere specifice pentru aceasta dimensiune a motorului sunt peste peste 200 Nm si 137CP. Puterea maxima generata este de 240CP la 6.000 rpm, in timp ce productia maxima a cuplului este de 350 Nm, intre 2.100 si 4.000 rpm.

Accelerarea de la 0 la 100 km/h dureaza doar 4.5 secunde, iar viteza maxima este de 160mph. Emisiile sale se incadreaza foarte bine in limitele stricte ale Euro6, fiind de doar 157g/km. Noul Alfa Romeo Romeo 4C va merge spre vanzare in Marea Britanie in luna octombrie, cu pretul de pornire de 45,000 de lire, iar primele livrari vor fi facute la inceputul anului 2014. Productia mondiala pentru Alfa Romeo 4C este limitata la doar 3.500 de unitati.

Comments

No comments yet. Why don’t you start the discussion?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.