Atentie, primaria iti poate bloca conturile daca nu iti platesti amenzile!

primaria_sectorului_76179800Daca ai uitat sau tot amani sa platesti vreo amenda de circulatie, te poti trezi zilele acestea cu conturile blocate.

Odată încheiată campania electorală, autoritățile statului își arată adevărata față. Mai mult, cum pregătirile pentru alegeri și susținerea candidaților au necesitat punerea la bătaie a unor sume mari de bani, autoritățile locale au decis să pună biciul pe cetățeni, acum, pe finalul anului, pentru a-și completa urgent veniturile bugetare.

Răzvan T., 33 de ani, din București a primit, săptămâna trecută, o înștiințare de la Direcția Taxe și Impozite Locale Sector 4 că îi sunt poprite toate conturile bancare pe care le deține pentru neplata unei amenzi de circulație mai vechi de doi ani și a impozitului pe autoturism, obligații pe care tânărul a tot amânat să le achite.

Acum, cu puțin timp înainte de Sărbători, Direcția Taxe și Impozite Locale de care aparține l-a anunțat că toate conturile îi sunt indisponibilizate până la stingerea obligațiilor. Nu este o întâmplare faptul că acea amendă emisă de Poliția Rutieră, amânată mai bine de doi ani, a devenit urgentă tocmai acum, după campania electorală.

Cert este că primăriile au declanșat marea colectare a datoriilor restante din ultimii ani. Așadar, dacă știți că aveți de achitat vreo amendă sau impozitul pentru o casă, un apartament sau un teren, grăbiți-vă să plătiți sumele respective, până nu vă treziți cu conturile blocate.

instiintare_poprire_89773100

De asemenea, românii aflați în această situație trebuie să știe că poprirea pe conturile bancare ale unei persoane fizice se instituie de către un executor judecătoresc sau bancar, la solicitarea unui creditor, în acest caz, Primăria, prin Direcția de Taxe și Impozite Locale. Poprirea este o procedură prin care un creditor urmărește, în baza unui titlu executoriu, sumele datorate.

Legea prevede că „poprirea se înființează fără somație”, datornicul fiind înștiințat ulterior despre măsura luată, pentru a evita ca acesta să-și retragă banii din conturi.

Conform legii, nu poate fi blocat accesul la toate sumele dintr-un cont, în cazul în care este vorba de salarii, pensii sau venituri destinate asigurării mijloacelor de existență. Doar o treime dintr-un salariu sau diin pensie poate fi restricționat pentru plata datoriilor. În cazul în care există mai multe popriri, se blochează doar jumătate din valoarea veniturilor.

Comments

No comments yet. Why don’t you start the discussion?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.