Ce baterie auto am nevoie?

Ce baterie auto am nevoie?

“Masina nu mai porneste, trebuie sa cumpar neaparat baterie auto!”

Evita astfel de probleme si fa achizitia la momentul in care depistezi eventualele rateuri!

Bateria este un acumulator cu incarcare rapida al carui scop este acela de a asigura pornirea motorului. In cazul unui acumulator nou, pornirea reprezinta un consum de aproximativ 3% din intreaga capacitate, oferind curent pentru aprindere si iluminare

Pentru ca este una din piesele auto indispensabile oricarei masini, se recomanda ca schimbarea acesteia sa se faca dupa patru ani, pentru a preveni eventualele riscuri. (Durata  medie de functionare este intre patru si cinci ani)

Ce trebuie sa stiu atunci cand vreau sa cumpar o baterie auto?

In primul rand consulta recomandarea producatorului, urmarind atent capacitatea indicata in manualul tehnic pentru a face alegerea corecta. (dimensiuni, amperaj)

Un acumulator cu o capacitate mai mica nu face fata cererii motorului, iar unul cu capacitate mai mare nu poate fi incarcat de alternator.

Daca te gandesti la perioada rece care se apropie, alege un acumulator rezistent la temperaturi scazute.

Alege un brand cunoscut, nu doar pentru notorietatea producatorului, ci pentru a fi fidelizat cu produse aflate la standarde inalte din punct de vedere calitativ.

 • Varta
 • Bosch
 • Rombat
 • Exide
 • Macht
 • Banner

Baterii auto VARTA

Cu o istorie de peste 125 de ani, brand-ul Varta este ales de catre milioane de soferi din intreaga lume devenind astfel lider mondial de piata pentru baterii plumb-acid si moderne, dedicate atat vehiculelor conventionale si Start-Stop, cat si celor hibride sau electrice.

In afara de calitate, exista si alte aspecte de care producatorii tin cont atunci cand iau o decizie asupra unei baterii. In cazul VARTA vorbim de performanta si de rata foarte scazuta in ceea ce priveste defectiunile.

Durata de viata a unui acumulator auto depinde de modul de intretinere al acestuia: 

 • Evita oprirea motorului in cazul stationarilor de scurta durata
 • Opreste toti consumatorii de electricitate la finalul drumului.
 • Verifica tensiunea periodic (minim 12,5 V.)
 • Foloseste o laveta din microfibra antistatica pentru curatarea suprafetei.
 • In cazul nefolosirii se recomanda incarcarea maxima si depozitarea ulterioara intr-un spatiu racoros si uscat, ferit de lumina.

* Pe AutoEco.ro beneficiezi de multiple optiuni de plata a comenzilor de piese auto si a serviciilor adiacente, din care o poti alege pe cea mai potrivita pentru tine:

Daca esti posesor al cardului de cumparaturi STAR emis de Banca Transilvania, poti face achizitii in 12 rate fara dobanda de pe AutoEco.ro in intervalul 8 octombrie – 10 ianuarie 2019.

Comments

No comments yet. Why don’t you start the discussion?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.