Changan va merge la vanzare in Rusia

changan_z5-650x360Changan Automobile Co. planuieste sa se lanseze pe piata din Rusia anul viitor, deoarece aceasta este foarte populara pentru producatorii chinezi, conform ziarului Chongqing Business Daily.

Producatorul a semnat un acord cu distribuitorul rus Irito, in care este stabilit ca va vinde 12.000 de masini in Rusia anul viitor. Changan are sediul in Chongqing. Acordul a fost semnat luna trecuta la Salonul Auto de la Frankfurt, Changan fiind singurul producator chinez prezent acolo.

Conform acordului, Irito va distribui masini Changan in mai mult de 100 de magazine din Rusia. De asemenea, partenerii au in plan si o retea de dealeri pentru a vinde masinile Changan in Moscova, Sankt Petersburg si in alte patru orase.

Masinile vor fi trimise spre vanzare la inceputul anului 2014, iar daca Changan va avea succes in Rusia, atunci va lua in considerare infiintarea unui joint-venture cu Irito pentru a asambla vehiculele acolo.

Great Wall Motor Co., Zhejiang Geely Holding Group Co., Chongqing Lifan Industry Group Co. si Chery Automobile Co. asambleaza vehicule in Rusia, cu kituri importate din China. Changan produce sedanuri, SUV-uri si microvanuri sub marca proprie.

De asemenea, compania are la nivel global parteneriate cu Ford Motor Co., Mazda Motor Corp., Suzuki Motor Corp. si PSA/Peugeot-Citroen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.