Dacia reduce semnificativ prețurile mașinilor și valoarea avansului pentru comenzi

Dacia reduce semnificativ prețurile mașinilor și valoarea avansului pentru comenzi

Toate modelele Dacia pot fi cumpărate în acest moment cu prețuri reduse față de prețurile de listă. Un Spring în versiunea de 65 CP este mai ieftin cu circa 2.000 de euro, iar Sandero are reduceri care depășesc 1.000 de euro pentru echipările de top, relevă datele analizate de Profit.ro.

Scăderea importantă a cererii de autoturisme noi în Europa, inclusiv în România, a determinat producătorii auto să ia în considerare reducerea prețurilor, pentru a nu genera o acumulare a stocurilor. Contextul vine după ieșirea din criza de semiconductori și intrarea fabricilor în regim normal de producție, după livrarea comenzilor înregistrate în lunile de criză, în 2022 și începutul lui 2023.

Marca Dacia este cel puțin la fel de afectată de scăderea cererii, precum celelalte mărci, având în vedere că țintește o categorie de clienți mult mai atenți la bugetul alocat achiziției. După ce în 2022 Dacia a crescut sistematic prețurile automobilelor din gamă, pe fondul scumpirii materiilor prime, a componentelor, dar și a costurilor logistice, acum marca este nevoită să ofere discounturi pentru mașinile produse, pentru a menține nivelul vânzărilor.

Primul automobil electric al mărcii Dacia, Spring, aduce și cea mai mare reducere a prețului, oferta fiind vizibilă mai ales pe echiparea de top, Extreme, care ajunsese la peste 23.000 de euro, cu unele echipamente opționale. Acum, modelul Spring cu motorizarea de 65 CP poate fi cumpărat cu aproximativ 20.300 de euro, un preț pe care anterior îl afișa pentru echiparea de bază, de 45 CP. Cea mai mare reducere afișată la Spring este de 2.300 de euro, o valoare importantă pentru o mașină care, prin Programul Rabla Plus, poate fi cumpărată cu aproximativ 10.000 de euro.

Și Sandero Stepway, cel mai vândut model al mărcii, are nevoie de reduceri de prețuri pentru a face față scăderii cererii din piață. Cel mai mare discount este prezent pe versiunea Extreme, care este mai ieftină cu 1.600 de euro, ceea ce înseamnă că un Sandero echipat la nivel maxim poate fi cumpărat cu 16.860 euro, față de aproximativ 18.500 de euro cât este prețul de listă. Modelul Logan are același tip de reducere, chiar dacă nu dispune de echiparea Extreme. Un Logan Prestige este mai ieftin în prezent cu aproximativ 800 de euro.

FOTO Dacia reduce semnificativ prețurile mașinilor și valoarea avansului pentru comenzi

La Duster, care se află în ultimele săptămâni de producție și de vânzări, înaintea lansării noii generații, prețul este redus cu aproximativ 1000 de euro, la versiunea superioară, iar Jogger beneficiază și el de un discount de 1.200 de euro, pentru o echipare Extrem+.

Dacia a redus în același context complicat al pieței și suma necesară pentru rezervarea unui automobil, respectiv avansul pentru comanda mașinii. De la 900 de euro, cât era anterior, acum clienții au nevoie de numai 299 de euro pentru a plasa o comandă.

Toate reducerile sunt oferite de Dacia pe site-ul de vânzări, care teoretic include mașinile aflate pe stoc, însă numărul acestora este suficient de mare și se actualizează permanent, ceea ce sugerează faptul că discountul este aplicat pentru toate mașinile vândute de Dacia în acest moment. Practic, în motorul de căutare de pe site-ul Dacia poți găsi pe stoc aproape orice configurație de opțiuni. În plus, termenul de livrare afișa merge până în februarie 2024, care, evident, nu este un termen specific unui vehicul pe stoc.

Comments

No comments yet. Why don’t you start the discussion?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.