Infiniti se schimba radical pana in 2020

infiniti_q30_concept-650x360Conceptul compactei Infiniti Q30 este abia primul pas in realizarea unei game complete de masini care sa fie pregatita pentru anul 2020, cel putin asa spun reprezentantii companiei. Johan de Nysschen, presedintele Infiniti, spune ca marca de lux a Nissan isi va schimba toata gama pentru SUA.

“Pana in 2020, vom acoperi aproximativ 90% din segmentele de piata care ne intereseaza. Vom adauga cel putin cinci masini noi la cele sase existente acum.”, a declarat el.

Seful companiei sustine ca Infiniti isi doreste modele diesel, o masina de lux de dimensiuni mici, asemanatoare cu Q30, dar si un varf de gama. Nysschen a lansat ideea potrivit careia Infiniti va folosi platforma versatila de la modelul Q70 pentru a construi un bolid de lux puternic, dar si o versiune coupe a acestuia.

“Nu poti fi considerata o marca premium atata vreme cat, pe piata, nu esti in varf. In plus, Infiniti are nevoie de un design ceva mai emotional.”, a declarat el.

Oficialii companiei au mai spus ca, in ciuda zvonurilor, Infiniti nu are de gand sa construiasca modelele Q30 in Mexic. Cel mai mare numar de masini va fi produs in fabrica din Sunderland, Marea Britanie. Viitoarea generatie Q30 ar putea fi construita pe o platforma comuna cu Daimler.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.