2014 Jeep Cherokee se lasa asteptat

2014_jeep_cherokee_beach_5-650x360Chrysler a declarat saptamana trecuta ca a facut progrese cu reparatia software-ului de propulsie care a intarziat lansarea lui 2014 Jeep Cherokee, dar inca nu poate mentiona daca vreunul dintre SUV-uri ar putea fi livrat dealerilor.

Lansarea va intarzia cu cel putin sase saptamani si cel putin 12.000 de vehicule sunt in loturile de depozitare si asteapta sa fie reparate. Pentru a grabi reparatiile, producatorul a chemat in fabrica din Toledo un al doilea schimb de muncitori pentru a asambla vehiculele. Acesti 500 de muncitori au fost concediati pe 23 septembrie.

De fapt, problema o reprezinta complexitatea propulsiei Cherokee si modul in care aceasta interactioneaza cu trenul de rulare. “Asa cum am mai declarat de multe ori inainte, vom lansa un vehicul pentru consumatori numai atunci cand vom fi complet multumiti de acesta”, a declarat compania.

Productia a fost programata sa inceapa pe 23 mai, dar a fost amanata pana pe 24 iunie. Pe 30 iunie, Mike Manley, seful Jeep, a spus ca Cherokee s-ar putea sa ajunga in showroom-uri inainte de jumatatea lunii august, dar a mai adaugat si ca vanzarile companiei vor fi afectate in mod semnificativ in al treilea trimestru care se incheie pe 30 septembrie.

La inceputul lui septembrie, Manley a mai spus ca “o lansare comerciala adevarata” a lui Cherokee va avea loc la inceputul lunii octombrie. SUV-ul are doua motoare, unul de 2.4litri cu patru cilindri si unul V6 de 3.2litri, plus o transmisie automata cu noua trepte.

Toate aceste piese sunt noi pentru Chrysler si nu au mai fost folosite inainte pe niciun alt vehicul. Inginerii Jeep au dezvoltat software-ul de operare care reglementeaza operatiuni complexe pentru fiecare dintre configuratiile propulsiei Cherokee.

Comments

No comments yet. Why don’t you start the discussion?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.