Motoarele produse la Craiova vor echipa noul Ford Focus

2015-ford-focus-interior_article-main-imageMotorul EcoBoost de 1,5 litri produs de Ford la uzina din Craiova va echipa noul Ford Focus, a anunţat luni constructorul auto american.

“Producţia motorului EcoBoost de 1,5 litri a început în aprilie 2013 la uzina de la Craiova şi, până acum, am produs peste 90.000 de unităţi. Motorul EcoBoost de 1,5 litri a fost lansat mai întâi în China anul trecut, echipând noul Ford Mondeo, apoi Fusion sedan în America de Nord şi va fi de asemenea disponibil pe versiunea europeană a modelului Mondeo în cursul anului 2014. Primele unităţi ale motorului EcoBoost de 1,5 litri vor fi expediate de la Craiova la uzina de asamblare a modelului Focus de la Saarlouis, Germania, în a doua jumătate a acestui an”, potrivit Ford România.

Prima generaţie Ford Focus a fost lansată în 1998, iar de atunci au fost vândute la nivel mondial peste 12 milioane de unităţi.

Ford estimează că vânzările Focus la nivel mondial au atins anul trecut 1,1 milioane de unităţi (din care peste 300.000 de maşini în China), fiind cel mai bine vândut automobil de pe piaţa de maşini noi.

Grupul produce în prezent la Craiova modelul B-Max şi motoare EcoBoost de 1,0 litri şi 1,5 litri.

Presa germană a relatat recent că Ford va transfera de la Köln la Craiova, în 2017, o parte din producţia modelului Fiesta, pentru a reduce costurile în contextul pierderilor masive înregistrate de operaţiunile europene ale companiei după scăderea puternică a vânzărilor auto de pe continent.

Comments

No comments yet. Why don’t you start the discussion?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.