O companie românească a lansat primul prototip de supercar electric dezvoltat integral în România FOTO

O companie românească a lansat primul prototip de supercar electric dezvoltat integral în România FOTO

Compania românească CryptoDATA Tech a prezentat Momentum, primul concept de supercar electric dezvoltat integral în România. Cofondatorul Tesla, Martin Eberhard, a venit în România special pentru a participa la lansare. În cadrul evenimentului Decentralized Connectivity Redefined au fost prezentate o serie de proiecte inovatoare menite să faciliteze integrarea dispozitivelor smart în platforme revoluţionare.

Cel mai important proiect prezentat pe scena DCR a fost noua maşină electrică fabricată de CryptoDATA în România.

Momentum este un prototip de supercar electric care dezvăluie posibilitatea integrării de tehnologii inovatoare în industria auto. Prin acest concept car, industria auto întâlneşte proprietăţile tehnologiei blockchain, deschizând astfel noi orizonturi în generarea de utilitate şi beneficii financiare.

“Momentum este un proiect pe care l-am dezvoltat în ultimii patru ani. Am pornit de la o idee desenată pe hârtie, pana la fabricarea efectivă a unui produs pe care putem să îl prezentăm cu mândrie în cadrul acestui eveniment. Noi construim tehnologii inovatoare pe care ulterior le prezentăm companiilor mari, organizaţiilor şi entităţilor interesate din diferite domenii cu scopul de a pune tehnologia noastră în aplicare, în masă”, a precizat Ovidiu Toma, CEO al companiei CryptoDATA.

De asemenea, cofondatorul Tesla, Martin Eberhard, a venit la eveniment special pentru lansarea Momentum şi a urcat pe scena DCR în calitate de invitat principal.

Celelalte proiecte prezentate în cadrul evenimentului Decentralized Connectivity Redefined:

XIDEN Blockchain – o reţea care combină sistemul Internet of Things cu tehnologia blockchain pentru a dezvolta un protocol care va permite dispozitivelor smart să îndeplinească sarcini în mod automat şi autonom. Platforma reţelei va putea facilita integrarea tuturor dispozitivelor inteligente în sistemul blockchain cu scopul de a asigura utilizarea optimă şi eficientă a tuturor resurselor disponibile.

Ethernytree – un proiect axat pe repopularea domeniilor forestiere în colaborare cu autorităţi locale, cu posibilitatea de extindere la nivel global, care utilizează aplicabilitatea extinsă a tehnologiei blockchain pentru a crea un răspuns la reducerea suprafeţei pădurilor din România, diminuarea amprentei de carbon rezultată din utilizarea energiei electrice necesară utilizării funcţionării sistemelor tehnologice şi, implicit, a schimbărilor climatice care au loc în întreaga lume.

Comments

No comments yet. Why don’t you start the discussion?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.