Renault va produce camioane şi maşini de teren militare, lângă Ploieşti

dsc_1400_55215100La Mizil, pe platforma MFA, se va ridica o fabrică pentru construţia de camioane, autoutilitare pentru incendii şi vehicule de teren.

Aceste produse ar urma să fie cumpărate de Ministerele de Interne şi Apărare de îndată ce vor dispune de bani.

MFA Mizil și Renault Truck Defense colaborază pentru construcția, la Mizil, a unei fabrici de vehicule militare și civile, o investiție ce antrenează angajarea a 300 de specialiști români pe platforma MFA.

Cele trei vehicule ce vor reprezenta producția de bază a noii fabrici din Mizil sunt camionul logistic KERAX 6X6, autoutilitara de stins incendii MIDLUM și vehiculul de teren asemănător celebrului Humvee american SHERPA LIGHT 4X4.

“Investiţia se va realiza plecând de la necesităţile de înzestrare ale Armatei române cu camioane militare, care ar însemna undeva la 10.000 de unităţi pentru următorii 20 de ani. De asemenea, se vor avea în vedere necesităţile de vehicule militare şi civile destinate situaţiilor de urgenţă, menţinerii ordinii şi siguranţei publice în România”, a spus Nicolae Şuta, director general MFA Mizil.

Potrivit acestuia, dimensiunea investiției va depinde de bugetul pe care Ministerele de Interne și de Apărare le vor aloca achiziţiei de vehicule. Cele trei vehicule ce vor fi construite pe platforma fabricii din Mizil au fost deja prezentate la Expoziţia Naţională de Tehnică Militară EXPOMIL 2013 26-29 septembrie.

În aprilie 2013, MFA și RTD au semnat un memorandum de înțelegere care revede reprezentarea exclusivă a companiei franceze  în România de către MFA, precum și construcția unei fabrici pentru construcția de camioane pe platforma industrială a MFA.

MFA este co companie cu capital integral privat înființată în 1951. Este deținută de omul de afaceri Iustin Paraschiv. Firma se ocupă cu producția de echipamente petroliere și cu mentenanța a 127 de vehicule militare ale Armatei.

 Caracteristici tehnice MIDLUM

 – motor de 300 de CP

– lungime: 8,1 m

– lățime: 2,5 m

– înălțime: 3,3 m

– capacitatea rezervorului de apă: 2.650 l

 Caracteristici tehnice KERAX 6X6

 – lungime: între 3,5 și 5,5 m

– masă: 25 t, 40 t încărcat

– între 2 și 6 locuri

– viteză maximă 110 km/h

– rezervor: 450 de litri

– blindaj cabină

– mitralieră autoputată de 5,56/7,62 sau 12,7 mm

 Caracteristici tehnice SHERPA LIGHT

– masa 8,2 t

– lungime 3,5 m

– rezervor 165 l

– locuri 4 sau 5

– blindaj cabină

– mitralieră autopurtată de 5,56, 7,62 sauu 12,5

Comments

No comments yet. Why don’t you start the discussion?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.