Tesla a prezentat cel mai rapid automobil de serie din lume: ajunge de la zero la 60 de mile/ora in 2,5 secunde

model-s-1Automobilul Model S al Tesla era deja cel mai rapid sedan cu patru uși din lume, dar președintele Tesla, Elon Musk, a prezentat marți o nouă baterie de 100 de KWh pentru versiunile dual-motor cu tracțiune integrală ale Model S și Model X, care permite accelerarea de la zero la 60 de mile pe oră (96 kilometri pe oră) în numai 2,5 secunde, relatează Bloomberg.

Este pentru prima oară când un automobil cu un preț de sub 200.000 de dolari poate accelera atât de rapid, scrie News.ro. Upgradarea transformă totodată Model S în primul sedan integral electric cu o autonomie de peste 300 de mile pe oră (480 kilometri pe oră).

Numai câteva modele pot concura cu aceste performanțe, între care LaFerrari și Porsche 918 Spyder. Acestea sunt însă supermașini, care costă 1,4 milioane de dolari, respectiv 845.000 de dolari. ”Pentru prima oară cea mai rapidă mașină din lume este electrică. În viitor, oamenii vor privi mașinile pe benzină așa cum privesc acum motoarele cu abur”, a spus Musk.

Mai impresionante sunt modificările aduse SUV-ului Model X. Vehiculul are șapte locuri, două portbagaje și poate atinge 60 de mile pe oră (96 kilometri pe oră) în 2,9 secunde, fiind mai rapid ca un Lamborghini.

Prețul noului P100D Model X pornește de la 135.500 de dolari. Musk a spus că suplimentarea cu 10 KWh a capacității bateriei a fost o sarcină dificilă. Noua baterie folosește tot celule Panasonic, ca și modelul precedent, dar a necesitat noi cablaje și modificarea scaunelor, pentru asigurarea securității, având în vedere greutatea suplimentară.

Producția va fi limitată inițial la 200 de baterii pe săptămână, iar acestea vor fi disponibile doar pentru modelele performante, echipate cu sistemul Ludicrous Mode, cel puțin pentru câteva luni.
Musk a explicat că pachetele actuale de baterii au ajuns la nivelul maxim de performanță și de capacitate. Compania va trece însă la celule pentru baterii noi, mai mari, odată cu lansarea automobilului Model 3, care vor fi în beneficiul întregii game Tesla, în viitor.

Comments

No comments yet. Why don’t you start the discussion?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.