Tesla a trecut pe profit in T3, pentru prima oara in 8 trimestre

dreamstime-s-78552110Tesla Motors a surprins investitorii în trimestrul al treilea, cu primul profit din ultimele opt trimestre, după ce directorul general Elon Musk a cerut angajaților să reducă cheltuielile și să crească producția pentru a dovedi scepticilor de pe Wall Street că se înșeală, transmite Bloomberg.

Acțiunile producătorului de automobile electrice au urcat cu circa 4% în urma publicării unui profit de 71 de cenți pe acțiune, excluzând unele elemente, pentru trimestrul al treilea, în timp ce analiștii se așteptau la o pierdere de 54 de cenți pe acțiune, scrie News.ro.

”Au fost trei luni extraordinare pentru companie. În pofida știrilor zilnice și a scepticismului, Tesla a continuat să își mărească avansul tehnologic și să facă progrese constante către obiectivul producției de masă”, a declarat Joe Dennison, manager de portofolii la firma Zevenbergen Capital Investments din Seattle.

Musk a redus cheltuielile companiei înaintea unui vot din 7 noiembrie al acționarilor pentru fuziunea cu SolarCity. Acordul a fost criticat ca fiind o distragere de la extinderea producției automobilului Model 3 și de la construcția fabricii de baterii Gigafactory din Nevada.

Într-o scrisoare adresată acționarilor, Musk a redus estimările referitoare la cheltuielile din 2016 la 1,8 miliarde de dolari, de la nivelul de 2,25 miliarde de dolari anticipat în trimestrul anterior. Tesla a menținut totodată estimarea unor livrări de 50.000 de vehicule în semestrul al doilea, după vânzarea a 24.800 de auomobile Model S și SUV-uri Model X în trimestrul al treilea, peste așteptările analiștilor.

Model 3, al cărui preț va porni de la 35.000 de dolari înainte de facilitățile oferite de guvern, este esențial pentru planul Tesla de trecere la producția de masă a automobilelor electrice. Producția este programată să înceapă în al doilea semestru al anului 2017.

Comments

No comments yet. Why don’t you start the discussion?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.