Volkswagen are fabrica noua in China

2013_vw_passat_alltrack_dynamic-650x360Volkswagen a deschis o noua fabrica in provincia sudica Guangdong din China, in incercarea de a depasi producatorul Toyota si de a deveni cea mai mare companie din perspectiva livrarilor.

Fabrica va construi a saptea generatie a celui mai bine vandut model compact al companiei, Golf. Fabrica, infiintata alaturi de partenerul chinez FAW CAR Co. in orasul Foshan, are o capacitate initiala de a produce 300.000 de unitati pe an, iar in prima faza aceasta va crea 6,500 de noi locuri de munca.

In a doua etapa, capacitatea fabricii se va dubla. Producatorul a anuntat in luna martie ca intentioneaza sa-si creasca productia in China cu 60% pana in 2018. Vanzarile companiei din China au crescut cu aproape jumatate anul trecut, iar producatorului i-a crescut cota cu 3% pe piata vehiculelor pentru pasageri in acest an, ajungand la 22% pana la sfarsitul lunii august.

Volkswagen a livrat 2.05 milioane de vehicule in China in primele opt luni, cu 18% mai mult decat anul trecut. Producatorul auto a anuntat ca intentioneaza sa-si extinda gama de modele in China pana in 2015. Volkswagen isi propune sa ofere 90 de autoturisme, SUV-uri, camionete si camioane de mare tonaj in cea mai mare piata de autovehicule din lume, adica mai mult cu 20 de unitati fata de ce ofera in prezent.

Grupul si-a propus ca target cel putin trei milioane de livrari in China in acest an, conform lui Jochem Heizmann, seful VW al operatiunilor din China.

Cele 9,8 miliarde de euro destinate proiectului VW prin care se urmareste constructia de fabrici si dezvoltarea modelelor in China pana in 2018, va fi cel mai mare program auto de investitii al tarii, dupa declaratiile facute de CEO-ul Martin Winterkorn in aprilie.

Compania va extinde forta de munca cu 33% , la mai mult de 100.000 de angajati in aceasta perioada.

Comments

No comments yet. Why don’t you start the discussion?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.