Afla care sunt cele mai scumpe masini din lume

Nu mai este un secret faptul ca o masina iti poate defini statutul in societate. In timp ce multi oameni privesc masina pur si simplu ca pe o necesitate, unele persoane vad masina mai mult ca pe un accesoriu, ca pe o carte de vizita. Acestea sunt masinile care, pe langa putere, au impresionat si datorita preturilor exorbitante:

1. Maybach Exelero – 8 milioane $

Acest model unic, desi a fost lansat in anul 2006, a fost scos la vanzare abia dupa 3 ani. Masina a trecut testele efectuate in decursul anilor, demonstrandu-si siguranta si fiabilitatea in conditii extreme. Chiar si rapper-ul Jay-Z a fost fascinat de aceasta masina, folosind-o in videoclipul “Lost One”.

2. Lykan Hypersport – 3.5 milioane $

Aceasta masina este produsa de W Motors, o companie araba. Dezvaluita recent in cadrul Show-ului auto din Qatar, masina are un motor Porsche de 751 cai putere, ajungand in doar 2.8 secunde la 100 km/h. Ceea ce este interesant, esta faptul ca cel care cumpara masina, poate alege daca vrea ca farurile sa fie incrustate cu diamante sau rubine. Lykan Hypersport este disponibila in editie limitata, W Motors planuind sa mai produca doar 7 astfel de modele.

3. Bugatti Veyron Super Sport – 2.6 milioane $

Acesta este de departe cel mai scump model marca Bugatti. Capabila sa ajunga in doar 2.5 secunde la 100 km/h, Bugatti Veyron Super Sport se afla printre putinele masini puternice legale. In ceea ce priveste paleta de culori folosita pentru acest bolid, producatorii au ales o combinatie indrazneata de negru si rosu. Reprezentantii Bugatti vor scoate pe piata doar 30 astfel de modele.

4. Aston Martin One 77 – 1.850.000 $

Modelul One 77 este unul dintre cele mai apreciate de catre cunoscatori. Masina a si primit de altfel premiul pentru cel mai bun design, in cadrul sectiunii concept-car si prototipuri. Spre deosebire de masinile prezentate anterior, One 77 ajunge la 100 km/h in 3.7 secunde, viteza maxima fiind de peste 320 km/h.

5. Lamborghini Reventon – 1.600.000 $

Cel mai puternic si totodata cel mai scump model Lamborghini, ajunge la 100 km/h in doar 3.3 secunde. Desi este greu de grezut ca cineva ar cheltui o suma atat de mare, se pare ca pentru iubitorii de masini, pretul nu este o problema. O dovedesc cifrele, caci aceasta masina a fost vanduta in 10 exemplare in Statele Unite, 7 in Europa, 2 in Asia si 1 in Canada.

Aceste masini au trecut cu usurinta de la simple mijloace de calatorie, la adevarate opere de arta. Designerii s-au intrecut pe sine atunci cand au creat aceste masini “vedeta”, care impresioneaza pe oricine. Care este preferata ta?

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.